Moj izbor najpopularnijih sportova

Ivano Balić u napadu
Ivano Balić u napadu

Svi znamo da su u Hrvatskoj tijekom godina ispisani mnogi sportski uspjesi i da se mnogi sportaši pamte upravo po tome. Neki od najuspješnijih su obitelj Kostelić u skijanju, Blanka Vlašić u skoku uvis, Dražen Petrović u košarci, Ivano Balić u rukometu, Darijo Srna u nogometu, Goran Ivanišević u tenisu i mnogi drugi. Iako smo mala zemlja, imamo vrhunske sportaše i rezultate.

Ena Majić
Ena Majić

Mojih su pet najdražih sportova odbojka, rukomet, košarka, nogomet i tenis. Svaki od ovih sportova ima neke svoje posebnosti i zanimljivosti. Uglavnom su timski sportovi. Mislim da je povezanost sa suigračima u timskim sportovima najvažnija. Važno je znati tko ima koju ulogu i ono što je najvažnije, sportski se ponašati; navijati i dati podršku svojemu timu i kada pobjeđujete i kada gubite.

U sportovima kao tenis, gdje se igra samostalno, važna je dobra priprema, koncentracija i kontrola samoga sebe. Individualni su  sportovi teži zbog toga što je sve na tebi, što nitko ne stoji uz tebe.  Sam si, i to moraš izdržati.

Sport je važan za zdravlje, mentalno i fizičko, poboljšava rad srca, kostiju, mišića i rad mozga, zato vam  preporučujem što više tjelovježbe.

Ena Majić, 8.a