Mojih 5 najdražih glazbenika

Iva Funaric
Iva Funaric

Glazba je dio moga života. Svakodnevno uživam slušajući ju. Ovdje dajem pregled svojih pet najdražih glazbenika.

1.Sia
Sia mi je najdraža pjevačica, stoga ju stavljam na prvo mjesto. Ima motivirajuće pjesme i snažan glas. Proživjela je mnogo stvari koje joj daju inspiraciju za tekst. Većina pjesama ima brz i zarazan ritam koji ostane u glavi ostatak dana.

2.Twenty One Pilots
Ovaj bend slušam zato što su drukčiji od ostalih. Pjesme su im mješavina popa, rocka i hip – hopa koju izvode s  pomoću klavira, bubnjeva, gitare i ostalih instrumenata. Pjesme su jakog karaktera te prenose snažne poruke. Sviđa mi se što u tekstovima ima prenesenoga značenja te se o pjesmi mora razmišljati. Metafore se mogu protumačiti na razne načine.

3.Ed Sheeran
Volim Sheerana jer ima emotivne pjesme koje prodiru do srca. Tekstovi pjesama imaju realne teme koje zanimaju mene i moje vršnjake. Pjeva dubokoumne i osjećajne pjesme o kojima bi svatko mogao razmisliti. Osim ljubavnih pjeva i zabavne pjesme s brzim ritmom koji potiče na ples.

4.Adele
Za mene je  Adele pjevačica s najljepšim glasom. Izrazito je talentirana za pjevanje i pisanje. Pjeva vrlo tužne pjesme koje su u skladu s njezinim glasom te mogu rasplakati bilo koga. Tekstove su joj osjećajni, ljubavni i  vrlo lijepi.

5.Pentatonix
Pentatonix je grupa koja ima 5 članova koji pjevaju a capella. Umjesto instrumenata upotrebljavaju svoje glasove koji uistinu zvuče kao instrumenti. Uzimaju pjesme drugih izvođača te ih pjevaju na svoj način. Njihov način pjevanja je vrlo umirujući i opuštajući.

Iva Funarić. 8.b