Izrada robota

Učenici četvrtoga razreda na satu informatike dobili su zadatak izraditi robota te napisati sastavak  u kojemu će objasniti kako i od čega su ga izradite te opisati njegovu namjenu i karakteristike. Zahvaljujući bujnoj mašti učenika stvoreni su zanimljivi uradci.  

Bobi pričalica

Jednoga dana dobila sam neobičan zadatak na satu informatike. Izraditi robota. Malo sam se  bojala zadatka jer to do sada nisam radila. No bilo je zabavno i jako sam zadovoljna izgledom svojega robota.  Robota sam izradila od recikliranih stvari. A uz to trebala smo izmisliti što bi moj robot radio. Za ovaj zadatak trebala mi je pomoć mojih teta koje su jako kreativne. Robota sam napravila od savitljive cijevi koju sam pronašla kod bake na tavanu, kutija raznih veličina, slova i brojeva u boji, žice za pranje suđa, slamki, stiropora i aluminijske folije. I sve sam lijepila vrućim ljepilom. 


Moj robot pomaže djeci učiti slova i brojeve. Zapravo, ne samo djeci, nego i odraslima koji trebaju pomoć s tim. Jako mi se svidio zadatak jer sam se zabavila izrađujući robota, ali mi je u školi bilo malo neugodno jer je moj robot bio puno veći od svih ostalih robota. I neki su me učenici stalno ispitivali smiju li ga dirati, ali nisam to mogla dopustiti jer je zbog svoje veličine bio pomalo nestabilan i bojala sam se da se ne raspadne prije nego što ga dobijem priliku pokazati svima. 

               

                Dora Musić

Galerija slika

Moj robot Otto

Moj robot Otto služi za izradu dječjih igračaka i radi kod Djeda Božićnjaka. Sastoji se od kartona, čepova od boca i rola papira.  Sve sam dijelove spajala vrućim ljepilom. Za izradu baš ovoga  robota odlučila sam se  još pod nastavom dok je učiteljica objašnjavala zadatak. Zadatak mi se svidio jer je zabavan i jer sam izradila robota koji može pomoći.

Lana Pudić

Robot kvizaš

Robot Glovy

Veselila sam se zadatku izrade robota. Pogotovo kad je učiteljica rekla da će ga izložiti  u hodniku za Dan škole. Moj je robot također izrađen od recikliranoga materijala. Za to mi je poslužila kutija za tlakomjer, stari kistovi za slikanje, CD-ovi i slično. Moj robot stvara testove i kvizove, tj. smišlja različite zadatke. Da je stvaran, bio bi koristan u emisijama  Potjeri i Tko želi biti milijunaš. Svidio mi se jako zadatak! Da ga mogu ocijeniti , ocijenila bih ga s 10/10.

Kad sam dobila zadatak, sinule su mi brojne ideje.  No odlučila sam napraviti robota Glovyja. Pomislila sam da bi bilo savršeno imati maloga, nasmijanog robota koji se kreće po školi i dostavlja djeci što žele. U pomoć bi priskočio i učiteljicama.

Robota sam napravila od kartonskih kutija, folije, papira, rola WC papira, ukrasnoga papira i traka. Zadatak mi se jako svidio jer je bio  kreativan, zabavan i zanimljiv.

Cvita Marić

Leona Milković