Izgled (ni)je važan

Biti lijep imperativ današnjice

Kako uopće definirati lijep izgled? Jesu li to lijepe oči, bujna kosa ili  pune usne? Ljepotu je teško definirati i opisati jer je, zapravo, svatko lijep na svoj način. Činjenica je da svi težimo dobromu izgledu.  Je li to loše?

izgledMislim da je lijep i dobar izgled danas  prednost jer živimo u društvu koje često vrednuje osobe prema izgledu. No nikako ne smijemo zaboraviti da  kompletnu osobu čini unutarnji i vanjski dio. Možda upravo taj unutarnji dio koji se na prvi pogled ne vidi, puno više govori o osobi kao čovjeku. Kada prvi put nekoga vidimo, uglavnom gledamo njegovu/njezinu vanjštinu i već stvaramo sud o njoj, a da ju zapravo ne poznamo. Uglavnom su to predrasude na temelju izgleda. Sjetimo se samo viceva o plavušama!

Često nas razni komentari o izgledu mogu povrijediti, ali i ujecati na naše samopuzdanje. Koliko god je moguće, trebali bismo ignorirati komentare drugih i više poštovati sebe. Uvijek će se u okolini naći netko fizički ljepši od nas, ali trebamo zapamtiti da ljepotu čini i unutrašnjost.

Možda djevojke i žene koje dobro izgledaju lakše dobiju posao. Na televiziji nikada nećemo vidjeti neuredne ljude ili žene bez šminke. Mislim da bismo svi trebali držati do svoga izgleda i da se trebamo dotjerivati zbog nas samih. Kada govorimo o poslu, naravno da na razgovor za posao treba doći uredan i čist. Tako bi trebalo biti i u školi.

Ono što je dobro kod lijepog izgleda je to što ti otvara neke druge mogućnosti. Budimo realni-neki ljudi ti ne žele ni prići ako nisi lijep. Najteža stvar je preboljeti to da nisi savršen i trebaš naučiti da  mišljenje drugih nije najvažnije. Važno je osjećati se dobro u vlastitom tijelu. Bolje je istaknuti ono lijepo na sebi nego izdvajati dijelove tijela koji ti se ne sviđaju. U mom društvu postoje djevojke koje misle da će izgledati ljepše ako se šminkaju. Osobno, mislim da šminkanje  u sedmom razredu  i nije baš potrebno. Šminkom uništavamo svoj prirodni izgled.

Trebali bismo znati da je jedino prirodna ljepota istinska i prava i da je jako  važno u svemu ovome kako vidimo i doživljavamo  samoga sebe.

Ena Majić