Nova radijska postaja u gradu

Kako radi radio

Mladi novinari u posjetu Radiju 92FM
Mladi novinari u posjetu Radiju 92FM

Društvo multiple skleroze Brodsko-posavske županije osnivač je i nositelj velikog projekta koji je u cijelosti financiran sredstvima Europske unije u sklopu programa IPA – 4, dodjele bespovratnih sredstava.  Postaja se naziva Radio 92 FM+, a program se emitira na frekvenciji 92 MHz.

Prvi je to neprofitni radio u Hrvatskoj te pravo osvježenje u slavonskobrodskom eteru. Bave se aktualnim pitanjima osoba s invaliditetom, ali i daju i prostor temama o etničkim, vjerskim i svim drugim manjinama. Postojanje lokalnih, neprofitnih medija, koji proizlaze iz same zajednice izuzetno je važno jer se jedino oni bave temama za koje na komercijalnim ili javnim medijima nema interesa.

Postojanje ovakvog malog community radija potpuno mijenja medijsku sliku našega grada, što nam svaki dan potvrđuju sugrađani u izravnom kontaktu.  Zbog važnosti ovog medija razumljiv je i interes građana za pokretanjem ovog radijskog programa koji omogućuje veći izbor lokalnih informacija i programa s područja grada Slavonskog Broda te obogaćuje medijsku sliku našega grada.

Budući da je radio u blizini škole, posjetili smo ga nekoliko puta. Ljubazni djelatnici objasnili su nam kako radio živi i radi, snimali smo se i pripremali priloge za javnost. S radijem 92FM+ najviše surađujemo u vrijeme manifestacije U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić te za njih radimo sve zvučne priloge o događajima u travnju. Sva znanja koja smo stekli na radiju upotrebljavamo u stvaranju naših radijskih emisija.

Nika Grgić