Vladavina omikrona

Moja izolacija

Za mene početak nove godine nije baš dobro počeo. Prvenstveno zbog izolacije u kojoj sam bila tridesetak dana. Na početku nisam bila pozitivna na koronavirus, već sam u izolaciji bila zbog svoje majke koja je najvjerojatnije virus pokupila na proslavi dočeka Nove godine. Za nekoliko dana i ja sam sam bila pozitivna. Testirala sam se na kućnome testu i na  PCR-u te sam morala ostati u izolaciji do 18.1.2022. godine. U početku nije bilo tako loše. Dio izolacije  bio je dok nije bilo nastave.  Vrijeme sam uglavnom provodila na mobitelu, pokušavala sam naučiti španjolski.  Mogu se pohvaliti da sam i nešto naučila. Kada je škola počela, ja sam i dalje bila u izolaciji. U početku sam bez problema pratila nastavu.  No sve više su mi  nedostajali prijatelji. Bilo mi je teško gledati ih kroz prozor kako se u naselju zajedno druže, smiju i zabavljaju. Nadam se kako više neću morati propuštati takve provode. Pratila sam njihove objave i poželjela stotinu puta biti s njima vani.

Ubrzo je moj cijeli razred završio u izolaciji zbog  puno učenika koji su također bili pozitivni.  Nasreću, svi smo imali blage simptome. Sljedeća dva tjedna prešli smo svi na online nastavu koja je trajala do kraja siječnja. Iskreno govoreći, gradivo je bilo teže pamtiti, a pogotovo razumjeti. U izolaciji se manje ponavlja te se lako gubi koncentracija i volja za učenjem. Često sam morala zamoliti za pomoć roditelje kako bih s njima vježbala novo gradivo. Ponekad mi je bilo jako dosadno, no našla bih načine da se zabavim. Tako sam došla  na ideju da napravim seriju crteža/slika kojim ću oblijepiti sobu. Crtala sam ljude koji igraju MineCraftt zato što sam ja sam fan DreamSMP-a (grupa od 30 ljudi koji zajedno igraju na jednome servereu). Popularni su u svijetu i tih pratiš, gledaš.  Poželjela sam ih nacrtati. Zadatak sam izvršila i bila sretna zbog toga.

Nekim mojim prijateljima izolacija je bila puno teža jer su naučili više biti vani, ići na treninge. Nadam se kako se ovakva situacija s izolacijom više neće ponoviti i da ćemo svi biti u školi zdravi, sretni i veseli.

Ema Brnić