Priča jesenskoga šešira

Priča jesenskoga šešira projekt je u kojemu smo sudjelovali na nastavi Hrvatskoga jezika. Naš je zadatak bio izraditi jesenski šešir, smisliti priču o šeširu, naučiti je, a zatim šešir i priču predstaviti u razredu.

Premda je rok za izradu i predstavljanje šešira bio tjedan dana, svoj sam šešir počela izrađivati prvoga dana jer mi je zadatak bio zanimljiv. Uzela sam stari šešir svoje mame i ukrašavala ga listovima i jesenskim plodovima različitih oblika i boja, a za ukrašavanje mi je poslužio i kukuruz iz vrta moje bake. Nakon ukrašavanja šešira, koji sam nazvala Jesenko, napisala sam i naučila i priču o njegovim putovanjima s vjetrom.

Na dan predstavljanja projekta u školu sam došla s velikim osmijehom i, naravno, svojim šeširom. Dok smo čekali učiteljicu, pokazivali smo si svoje šešire i divili im se jer su svi bili prekrasni, a na satu smo uživali slušajući pustolovine jesenskih šešira. Poslije izlaganja počastili smo se jesenskim plodovima koje smo donijeli u školu i svojim smo šeširima ukrasili učionicu. Tako smo još nekoliko tjedana uživali gledajući jesenske šešire i prisjećajući se njihovih pustolovina.

Ema Kovačević