Neprimjereno ponašanje u školi

 O nepristojnim učenicima

Neprimjereno ponašanje učenika u razredu

Učiteljima,  a i učenicima u radu ponekad smetaju nepristojni i nemarni pojedinci. Češće su to dječaci, ali nekada i djevojčice. Zašto to rade i zbog čega se tako ponašaju? Možda im je dosadno, možda su ih uhvatile pubertetske bubice ili …

Nepristojni učenici ostavljaju loš dojam na učitelja i mislim da im nisu baš omiljeni. Nepristojan učenik pravi nered, neprestano upada u riječ, dobacuje svima nešto, glasno viče, ustaje se i šeće po razredu. Ne prati što učitelj objašnjava pa zbog toga zaradi i koju slabu ocjenu.

Mislim da je puno bolje i pametnije biti pristojan učenik zato što učitelji takvim učenicima više pomažu i daju im prilike za bolje ocjene. Budući da sam promijenila nekoliko škola, vidjela sam kako učitelji postupaju s nepristojnima. Nekada ih šalju u kut, odlaze na razgovore pedagoginji i ravnatelju, dobivaju svakve kazne. Meni ih je ponekad žao. Takvi učenici često dobivaju pogrde od roditelja te zato baš i nisu sretni. Pristojni učenici uvijek razvesele svoje roditelje lijepim i odgovornim ponašanje.

Mila Berišić

Razgovarali smo s mladom učiteljicom engleskoga jezika Ivom Čokolić o nekulturnim učenicima. Evo što nam je rekla.

U svome radu susreće se s nekulturnim učenicima  koji ne poštuju autoritete i nastavnike te se vrlo nekulturno izražavaju. Prepiru se,  odbijaju  izvršiti zadano te tako ometaju njezin rad i rad drugih učenika. Pokušava to riješiti individualnim razgovorom s učenicima koji prave probleme te, ako se to ne pokaže uspješnim, razgovara sa stručnom službom škole i traži pomoć. Misli da su nekada učenici bili bolji. Sjeća se vremena kada je išla u osnovnu školu. Nije to bilo tako davno. Saznali smo da neke njezine kolegice koji imaju puno više staža i iskustva kažu da se danas stanje znatno pogoršalo.

Lana Živković i Kristina Rajkovača