Mojih 5 najdražih filmova

Lucija Alerić
Lucija Alerić

Kad god mogu, odmaram se gledajući filmove. Volim  gledati filmove koji su nastali prema istinitim događajima ili su im radnje vrlo moguće u današnjem svijetu. Donosim vam svoj izbor filmova.

1.96 sati
Volim taj film zato što sadrži mnogo akcije i adrenalina. Posebno mi se sviđa očeva briga u spašavanju otete kćeri. Njegova hrabrost, odlučnost i borilačke vještine potakli su me da pogledam i ostale nastavke.

2.Creed
Sportska drama o dva boksačka protivnika koji su tijekom karijere postali najbolji prijatelju. Nakon smrti jednog boksača, njegov se sin odlučio  baviti boksom. Zatražio je pomoć Sylvestra  Stallonea (Rocky) kako bi ga pripremao za veliko natjecanje. Svidio mi se ovaj film zato što volim boks, glumca Sylvestra  Stallonea (Rockya) i što su glumci u filmu izvukli najbolje  jedan od drugoga te pokazali srce pravoga  sportaša.

3.Blizanci
Filmska komedija o dva brata blizanca koji su na svoj rođendan doznali da su nastali u tajnom genetskome eksperimentu. Jedan je brat bio inteligentan, visok, snažan, a drugi  nizak i nerazvijen. Svidio mi se film zato što je zabavan i humorističan. Najzanimljivije mi je bilo što su svi bili u nevolji zbog mlađega brata koji je uvijek živio na rubu zakona.

4.U potrazi za srećom
Istinita priča, inspirirana životom obiteljskoga siromašnog  čovjeka i samohranoga oca. U filmu mi se najviše svidjelo što otac unatoč svim nevoljama pokazuje ljubav i pažnju prema sinu. Sinovo povjerenje mu pomaže da prebrodi sve teškoće, a to mu je potrebno kako bi postao poznati poslovni stručnjak. Jedan od razloga zašto sam pogledala film je ljubav oca i sina i uspješno ostvarenje sna. Također u filmu glumi meni jedan od najdražih glumaca Will Smith.

5.Živjeti uspravno
Tužna i istinita priča o dječaku koji usprkos Touretteovom sindromu postaje profesor. Unatoč nerazumijevanju okoline i čestome optuživanju da ometa rad učitelja, dobio je priliku i podršku profesora i majke koji su imali strpljenja i dobrote. Film mi se svidio zato što je mladić usprkos problemima skupio snagu, hrabrost i odlučnost da postane čovjek kakav želi biti. Zbog svoga pratitelja(Touretteov sindrom) postao je najpopularniji učitelj u školi. Zaključila sam da unatoč tjelesnom nedostatku možemo uspjeti ako želimo.

Lucija Alerić, 8. b