Vrijedna nagrada

HEP genijalci

„Vrbljani  smo mali mi, radosni i veseli…“pjevali smo složno 8. veljače 2022.godine  kada su u Područnu školu Donja Vrba iz Zagreba došli predstavnici HEP-a i donijeli nam novo računalo koje smo osvojili na natječaju  Za naše male genijalce.

Mi smo djeca kojoj su računala dostupna od najranije dobi. Najčešće na računalu i tabletu igramo igrice, gledamo filmove, rješavamo kvizove , pronalazimo različite korisne informacije… Na nastavi informatike naučili smo kako se snalaziti i sigurno ponašati na internetu.

Ipak, kao i u većini područnih škola i u našoj nedostaje kvalitetne informatičke opreme. Ideju o sudjelovanju u projektu koji HEP organizira i pobjednicima donira računalnu opremu pedagog  je  predložio  učiteljici informatike što je ona spremno prihvatila. Odabrala je  učenike 1. i 3. razreda za glumce jer je znala da ćemo dati sve od sebe. Zajedno s nama glumila je u videu koji nije smio trajati dulje od 2 minute.

Snimao nas je učitelj informatike, a pedagog mu je pomagao. Snimanje nam je bilo zabavno i nitko nije imao tremu. Kreativni video postavljen je na YouTube. Naši roditelji, djedovi, bake, prijatelji i poznanici pregledali su naš filmić puno puta i hvalili našu glumu. Vjerovali smo da ćemo biti među pobjednicima jer smo u videu pokazali da računalo stvarno želimo i trebamo. 

Sudjelovanje u ovom projektu nama je bilo novo i nezaboravno iskustvo. Vječno će ostati videozapis kao podsjetnik na te dane. Iz HEP-a su nas pozvali  da ponovo sudjelujemo u njihovu projektu jer smatraju da smo dobro predstavili svoju školu.

Ako vas zanima nagrađeni video, pogledajte ga.

                                                                      Noa Brekalo, Ivan Kurkutović i Karlo Odobašić