Što volim jesti

Svježe i fino

Hrana je izvor života i zdravlja za svakog čovjeka. Moji prijatelji i ja imamo mogućnost jesti svaki dan različitu hranu i u tome ne oskudijevamo. Zbog toga trebamo biti zahvalni.

O hrani kako nastaje i kako se priprema ne znam puno. Neka jela volim više, a neka uopće ne volim jesti. Uglavnom jedem hranu kuhanu kod kuće. Moje najdraže voće su šljive. U dvorištu imamo jedno stablo plave šljive te mogu brati svaki dan zrelu, slatku i svježu šljivu. Tijekom godine volim jesti banane. Moje najdraže jelo su špagete s umakom od mljevenoga mesa. Rado volim pojesti i svježe pripremljen špinat. On mi je ukusan i lagan. Od povrća volim pojesti mahune i kelj. Uz to dobro dođe i komadić mesa. Varivo je zdravo i potrebno jesti jer je izvor vitamina. Ne volim jesti sarmu, jer mi ne odgovara kiseli kupus. On samo pokvari meso. Svaki dan pijem dosta vode i barem jednu čašu cedevite. Od toplih napitaka rado pijem kakao ili čaj od šumskog voća. Čaj volim zasladiti medom. Vrlo rijetko jedem hranu iz restorana. U McDonalds idem samo kada netko od mojih prijatelja slavi rođendan. Rado pojedem nešto slatko, a grickalice nastojim jesti što manje.

Hrana je izvor života i zdravlja za svakog čovjeka. Drago mi je što moji prijatelji i ja imamo mogućnost jesti svaki dan različitu hranu i u tome ne oskudijevamo.

Kristijan Krišto
Fotografija: unsplash.com