Rad u međunarodnim timovima

Naš e-Twining projekt – Live, learn and work in a digital society  došao je u novu fazu koja je sadržavala zadatke koji su se realizirali u međunarodnim timovima. Formirana su četiri  međunarodna tima. U svakome timu nalazili su se učenici iz četiriju partnerskih škola. Voditelji pojedinih timova bili su učitelji koji su učenicima ponudili različite teme i zadatke iz područja digitalne tehnologije. Tako su određene četiri teme: online usluge u različitim područjima života, QR kod, internetski bonton i internetske prijevare i lažne vijesti.

Zadatci su bili raznoliki i zanimljivi. Rad u timu trajao je dva mjeseca i uključivao je istraživanje pojedine teme, raspravljanje o temi i izradu zajedničkoga uratka. Tijekom rada upotrebljavali smo različite digitalne alate i programe: Genially, Google Slides, Padlet, Google Forms, PPT, alate za izradu digitalne umne mape…

Sve što se radilo u pojedinom međunarodnom timu učenici su prezentirali cijelome razredu i tako poučili druge o svojoj temi i aktivnostima. Koliko se učenicima svidio projekt te koliko su zadovoljni svojim sudjelovanjem, izrazili su komentarima na zajedničkoj interaktivnoj ploči.

Kao u svakome eTwining projektu, tako i u ovome, učenici su unaprijedili svoje digitalne, informacijske i komunikacijske vještine.

Petra Jelić