Najuspješniji geograf u školi

Mihovil Penavić
Mihovil Penavić

Iako više nije učenik naše škole, pišemo o njemu jer zaslužuje biti zapamćen po svojim uspjesima. Svih je osam godina bio odličan učenik.Vrlo je svestran. Uspješan je bio u svim sportovima, pogotovo košarci i odbojci. Plesao je i još uvijek pleše akrobatski rock ‘n’ roll.

U 5. je razredu pokazivao veliko zanimanje za razumijevanje geografskih sadržaja Također, uključio se i u dodatnu nastavu geografije želeći proširiti svoje znanje. Sve je četiri godine sudjelovao na županijskim natjecanjima te svaki put osvajao prva mjesta.

Zapažena mjesta ostvarivao je i na natjecanjima na državnoj razini. Najbolji rezultat mu je bio 4. mjesto u 5. i 8. razredu. Za natjecanja ga je pripremala učiteljica geografije Blanka Marinović koja nam je ispričala kakav je Mihovil.

Osim što je talentiran za mnoga područja Mihovil je komunikativna osoba, druželjubiv je i u društvu omiljen. Tako je i na državnim natjecanjima stjecao brojne prijatelje. Svoje zanimanje za geografiju nastavio je i u srednjoj školi. Sad ide u klasičnu gimnaziju gdje se i dalje priprema kako bi se i dalje natjecao i nizao uspjehe. Rijetki su učenici kao Mihovil.Vjerujem kako će naposljetku sudjelovati i na Svjetskoj olimpijadi iz geografije, a možda će mu u budućnosti to biti životni poziv.