Mojih najdražih pet serija

Rea Anabela Kolar
Rea Anabela Kolar

1.TEEN WOLF  
Zašto Teen Wolf? Ako ste ikada čuli za ovu seriju, vjerujem da su vam rekli nešto u stilu „Moraš to obavezno pogledati“  i mislim  da su u  upravu. Serija je puna akcije, romantike, ali ima i  tužnih dijelova i zato je potrebno imati maramice pri ruci. Sama serija sastoji se od šest sezona, a prva sezona nastala je 2011. g. u redateljskim rukama Jeffa Davisa. U središtu je priče društveni otpadnik Scott McCall, mladi student i igrač lacrossea u srednjoj školi „Beacon Hills“. Život mu se naglo promijenio kad ga je jedne noći ugrizao vukodlak. Kad otkrije da je i sam postao vukodlak, uz pomoć najboljeg prijatelja Stilesa i tajanstvenoga vukodlaka Dereka, primoran je naučiti nositi se sa svojim novim identitetom koji prijeti ugroziti njegov život kao tinejdžera. Mora paziti na svoje voljene i sačuvati prijateljstva i veze sa svima koji ga okružuju. Svima preporučujemo da ju pogledaju, nećete pogriješiti.

2.IGRE PRIJESTOLJA 
Za ovu su seriju čuli  vjerujem svi Hrvati jer su se neki dijelovi snimali u najljepšem hrvatskom gradu Dubrovniku. Radnja serije smještena je u srednji vijek. Zbiva se na izmišljenim kontinentima Westerosu i Essosu. Snimana je prema istoimenim knjigama. U seriji ima puno fantazije i nestvarnih likova. Ako se odlučite pogledati seriju, moram vas upozoriti da ćete vrlo često naići na psovanje, nasilje i golotinju. Igra prijestolja usprkos svemu tome ima fanove po cijelome svijetu i drži rekordan broj pregleda na HBO-u.

3.ZLOČINAČKI UMOVI
Ova serija svidjet će se svim ljubiteljima krimića. Osobno  sam se zaljubila u seriju nakon prve epizode. Prati rad FBI-ove jedinice za analizu ponašanja koja se sastoji od sedam članova. Većinom je riječ  o serijskim ubojicama kojima naši FBI-ovci trebaju shvatiti način razmišljanja, tj. ući u njihove glave. U Hrvatskoj  ovu seriju možete pratiti  na RTL-u 2 u večernjim satima. Osobno, Zločinački umovi mi vrlo često služe da nakon napornoga dana „pustim mozak na pašu“ i uživam u nerješivim zagonetkama serije.

4.SHERLOCK & WATSON
Najveći svjetski detektiv doživio je novo televizijsko uskrsnuće. Vjerojatno ste svi čuli za Sherlocka Holmesa, slavnoga detektiva. U ovoj seriji o njemu otkrivamo neke nove zanimljivosti. Trenutno je  ovo jedna od najpopularnijih serija u svijetu zato vam preporučujem da se sami uvjerite zašto. Ako se pitate  tko je Watson iz naslova, sada ću vam objasniti. Watson je bivša kirurginja koju je poslao Sherlockov otac kako bi pazila na njega. Poslije mu postaje asistentica jer Sherlocku je potrebna njezina pomoć i prisutnost.

5.UVOD U ANATOMIJU
Naravno, lista najboljih serija nije mogla proći bez Uvoda u anatomiju. Kada sam bila malo dijete, htjela sam postati liječnica baš zbog te serije. Mislim da ova  serija govori više o njihovim međusobnim odnosima nego o samoj medicini. Ako nikada niste pogledali niti jednu epizodu ne znam što čekate. Možda i vas nadahne pa postanete uspješan kirurg ili liječnik.

Rea Anabela Kolar, 8. r.