Ljubiteljica životinja iz Donje Vrbe

Moj mali zoološki vrt

Valentina sa svojim posebnim ljubimcem
Valentina sa svojim posebnim ljubimcem

Volite i čuvajte svoje životinje jer su i oni živa bića i dio svijeta oko nas, a posebno kućne ljubimce koji nam mogu biti veći prijatelji od ljudi.

Ljubiteljica sam životinja od kad znam za sebe. Živim u Donjoj Vrbi, malome selu blizu Slavonskoga Broda. Obožavam svoga ponija  Santu, svoje pse Alku i Garu  te mačka Benija. Ponija Santu kupili smo prije dvije godine. Zapamtila sam i datum 19. 7. Ona je šetlandski poni.  Imala je težak život. Kada smo došli vidjeti ponije, bila je izvan ograde zavezana za tanko drvo. Ispred nje bila je samo voda. Bila je neuhranjena i jako mršava. Trebala je dobiti ždrijebe, no izgubila ga je. Bilo mi ju je jako žao.  Nekoliko dana nije se mogla sama  dizati pa su joj tata i mama pomagali.  Drago mi je što ju je moja obitelj spasila.  Santa je danas zdrava. Vrlo je i lukava. Noću otvori vrata  štale i ode pasti.  Jako  ju volim i ne mogu svoj život zamisliti bez nje.

Alka je  labrador, bijela je i srednje je visine. Jako je lijepa i pametna, ponekad je malo neposlušna. Voli ljude, laje samo na one koji prvi put dođu k nama. Ima šest godina kao i Santa. Svako jutro kad idem u školu, ona me isprati, a kada dolazim kući, veselo me pozdravlja i dočekuje.

Imam još jednog psa Garu. On je mješanac i ima deset godina. Kada bilo tko dođe kod nas, boje ga se zato što izgleda opasno, a kada mu se dignu uši, izgleda kao vuk. Ali zapravo je jako dobar  i  samo se želi igrati. Nikome ne bi naudio, također nekad je i neposlušan. On se voli igrati s našim mačkom Benijem.

Mačak Beni je odrastao bez mame. Nju je ubio pas, ja sam to vidjela.  Beni je debeo i žute je boje. Voli spavati. Ako ne spava samo jede ili se igra. Vrlo je mazan i traži nježnost.

Pišem o svojim ljubimcima jer su oni sastavni dio mojega života. Htjela bih svima poručiti  da vole i čuvaju svoje životinje jer su i one živa bića i dio svijeta oko nas, a posebno kućni ljubimci koji nam mogu biti veći prijatelji od ljudi.

Valentina Martin

2 Comments on “Ljubiteljica životinja iz Donje Vrbe”

  1. Živjeti sa toliko puno ljubimaca sigurno je jako zanimljivo.
    Posebno mi se sviđa pony Santa.
    Valentina ide sa mnmom u razred te možda i vidim njezine ljubimce.

  2. Valentinin život na selu s njenim životinjama čini mi se zanimljiv. Obožavam životinje baš kao ona. Kada sam prvi put čula da ima ponija bila sam začuđena. Bilo mi je vrlo neobično da netko ima ponija. Drago mi je da se Valentina brine o njima. Drago mi je da postoje ljudi koji vole i cijene životinje. Žao mi je onih koji ih ne vole jer ne znaju da nekada baš životinja može biti tvoj najveći prijatelj.

Comments are closed.