Ljubav prema boksu

Boks – moj izbor

Jedne večeri mama me pitala želim li s njom ići na boks. Pristala sam i zajedno smo otišle na prvi trening u dvoranu „Vijuš“. Bilo nam je jako naporno i zabavno. Dvorana je  lijepa i dobro opremljena. Čak imaju i ring! Imamo zahtjevne trenere, ali to tako treba biti. Razgibavamo se, trčimo, učimo nove udarce: kroše, nokaut, aperkat…

Za boks je potrebna posebna oprema. Ruke moram zaviti zavojem jer zavoj čuva hrskavicu. Trebala bih kupiti rukavice zbog pravilnih udaraca u vreću. Zubalo dobiješ kad treniraš malo duže vrijeme jer ti to štiti zube. U ringu odvijaju se sparing borbe. Još u tome ne sudjelujem jer sam početnik. Treniram već mjesec i pol dana i  ne mislim odustati.  Ipak, mama je nedavno odustala. Ja se ne dam!

Možda neki prijatelji misle da je to sport za dječake samo zato što je grub, ali to nije istina. Svima bih ga preporučila taj. Taj će mi sport pomoći u obrani, u oblikovanju moga tijela i zdravlju općenito. Treniram boks u Boksačkom klubu „Radnički“. Tamo sam upoznala Nikolinu i Barbaru i puno drugih prijatelja.

Eva Knežević, 5.a