CARNET-ovo natjecanje za najbolju videonajavu

O Dugi na drukčiji način

Učenici 7. a sudjelovali su u stvaranju videonajave za pripovijetku Duga Dinka Dinka Šimunovića. Taj video napravili smo kako bismo se prijavili na CARNET-ovo natjecanje za najbolju videonjavu književnoga djela koje je dostupno na mrežnom mjestu  https://lektire.skole.hr.

Odlučili smo pripovijetku Duga najaviti  naglašavanjem glavnih problema kojima se to djelo bavi. To su stereotipi i predrasude u društvu te kako oni mogu utjecati na naše živote. Uzeli smo primjer djevojčice koja se bavi nogometom i prema kojoj postoje sumnje i ograde koliko ona može biti uspješna u tom „muškom“ sportu. Željeli smo pokazati kako bi život bio ljepši bez predrasuda. Zanimljivo je da je u stvaranju ovog videa sudjelovao cijeli razred, a tijekom njegova snimanja puno smo se smijali i dobro zabavljali.

Nažalost, naša videonajava nije uključena u ocjenjivački krug natjecanja zbog formalnih razloga. Naime, nije mogla biti postavljena na CARNET-ov YouTube kanal jer postoji prigovor autora  glazbe upotrijebljene u videu. Objasnili su nam da autor uvjetuje da se pri upotrebi njegove glazbe dobit od oglasa isplati njemu. Mi ne očekujemo nikakvu dobit od oglasa i ne smeta nam što će ta dobit (ako je uopće bude) ići autoru, zato smo odlučili postaviti našu videonajavu na YouTube kanal školske knjižnice kako bismo pokazali naš uradak. Pogledajte video i ako želite, komentirajte ga.

Maja Zirdum