Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda 2024.

Zajednička fotografija svih sudionika natjecanja s književnicom Nadom Mihoković Kumrić

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda pod sloganom ČITAM, MISLIM, RAZGOVARAM održalo se u Starom Petrovom Selu 29. 2. 2024. Na natjecanju u kvizu znanja sudjelovali su učenici iz devet osnovnih škola iz Brodsko-posavske županije (OŠ „Sikirevci“ Sikirevci, OŠ „Bogoslav Šulek“, OŠ „Ivana Brlić-Mažuranić“ i OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Slavonskog Broda; OŠ I. G. Kovačića, Staro Petrovo Selo, OŠ „Matija Gubec“ Cernik, OŠ „Ljudevit Gaj“ Lužani, OŠ Sibinjskih žrtava, Sibinj i OŠ „Mato Lovrak“ Nova Gradiška) te srednja Obrtničko-tehnička škola iz Slavonskog Broda). U kreativnome uratku natjecalo se samo pet škola.  Najbolje rezultate u kvizu znanja postigli su učenici iz OŠ „Sikirevci“ s osvojenih 127 bodova od mogućih 135 i učenici  iz OŠ „Matija Gubec“ iz Cernika sa  108 bodova). Obje su se ekipe plasirale na državnu razinu natjecanja.

Ekipu iz naše škole koja se natjecala u kvizu znanja činile su Leonarda Bajrić, Ema Brnić i Petra Kljaić. Ekipa je osvojila 6. mjesto s visokih 90 bodova.

Kreativni uradak Rite Pavković

U kategoriji  kreativnoga uratka najuspješnija je bila Ivona Knežević iz OŠ „Matija Gubec“ Cernik koja odlazi na državno natjecanje u Čakovec. Na državno natjecanje  upućen je i kreativni uradak Rite Pavković iz OŠ „Ivan Goran Kovačić“ iz Slavonskog Broda koji će biti predstavljen u revijalnome dijelu natjecanja.

Za sve učenike i mentore bio je organizira književni susret  s književnicom Nadom Mihoković Kumrić, a Školska knjiga je za učenike i mentore pripremila prikladne poklone.

Petra Kljaić