Županijski Lidrano 2020.

Uspješni Goranovci

Županijski Lidrano održan je u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“ Slavonski Brod 11. ožujka 2020. Lidrano je smotra  literarnoga, novinarskoga i dramsko-scenskoga stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola. Učenice radijsko-novinarske družine natjecale su se gotovo u svim kategorijama: školski list, radijska emisija, samostalni novinarski rad te pojedinačni scenski nastup.

 Ovogodišnja urednica Maloga Gorana Ana Zekušić predstavila je naš digitalni školski list koji je i ove godine po riječima prosudbe bio izvrstan. Tema radijske emisije Što kad škola zaškripi privatne su instrukcije. Učenice Elena Šišmanović i Tena Petrović istražile su temu instrukcija iz svih uglova. Brojni sugovornici i zanimljivi prilozi  učinili su emisiju dinamičnom i zanimljivom.

Učenice Maja Zirdum i Karla Petrović predstavljaju novinarski rad

Intervju s Ivanom Lutzom, profesorom i piscem, Živi kako srce želi napisala je učenica Maja Zirdum. U ovome intervju bivši učenik škole progovara o svojim ljubavima, fizici i književnosti i sa sjetom se prisjeća svojega školovanja, odrastanja. U pojedinačnom scenskom nastupu školu je predstavljala učenica Matea Vugrek s recitacijom Lijepu riječ. Matea je za svoj nastup dobila samo riječi pohvale. Županijsko je povjerenstvo na državnu smotru LiDraNo 2020.  predložilo digitalni list Mali Goran, radijsku emisiju Što kad škola zaškripi te intervju Živi kako srce želi. Svi smo dobili diplome i pohvalnice i jako smo ponosni i sretni što smo opet postigli veliki uspjeh.

Tena Petrović