Lino višebojac u gostima

Naša je škola 12. ožujka ugostila Linu višebojca. To je sportsko-zabavni projekt Sportskih novosti i Podravke koji traje već 14 godina. Osmišljen je radi poticanja sporta, razvijanja zdravih životnih navika i kulturnoga stvaralaštva.

Školska je dvorana do posljednjega mjesta bila ispunjena veselom i razigranom djecom koja su gromoglasno navijala za sve natjecatelje. Lino je na svoj način doprinio atmosferi: plesao je, ludovao, zabavljao publiku. Sve je počelo kada je u dvoranu uveo naše velike brodske sportaše: Korneliju Kvesić, Brigitu Bakić, Editu Poljac i Darka Ercega koji su bodrili natjecatelje kako bi postigli što bolje rezultate.

Škola je priredila kratki program. Pjevački je zbor izveo dvije pjesme, recitiralo se i plesalo. Na kraju programa pročitan je najbolji literarni rad u sklopu natječaja Svijet po mom. Nagradu je dobio učenik 5.a r. Toni Riđan za svoju pjesmu Da se mene pita.

Nagradu za najbolje navijačke kostime osvojili su učenici 2.a

Nezaobilazni dio ovoga natjecanja čine navijači, tj. djeca koja su posebno maskirana, kostimirana koja se natječu u navijanju, najboljim transparentima, porukama. Za najbolje maske i kostime nagrađeni su učenici 2.a , najbolji transparent imao je 8.b, a za gromoglasno navijanje proglašeni su svi učenici koji su za nagradu dobili paketić Lino Lade.

Učenici 8.b osvojili su nagradu za najbolji transparent

Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se u nekoliko sportskih disciplina: potezanju užeta, skakanju u vrećama, trčanju, nogometu i košarci. Pobjednici Lino višebojca bili su Toni Riđan i Sara Lucija Karlović, oboje učenici 5. a razreda koji su dobili pehare i prigodne nagrade.

Najbolji sportaši Toni Riđan i Sara Lucija Karlović u društvu brodskih sportaša Kornelije Kvesić, Edite Poljac, Brigite Bakić, Darka Ercega i ravnatelja škole Zlatka Bagarića

Ovaj poseban događaj nabijen veseljem, smijehom, iskrenošću i pozitivnom energijom učinio je ovaj dan doista velikim. Za pamćenje!