Zlatni graničari

Pobjednička ekipa

Učiteljica Andrea najavila je da će biti održano natjecanje u igri graničar i  da moramo puno trenirati. Jednog dana izabrala je petero učenika iz našeg 4. a razreda koji će  igrati u ekipi graničara na Sportskim igrama mladih Brodsko-posavske županije. Učiteljica 4. b razreda izabrala je četvero svojih učenika. Svi oni zajedno čine ekipu naše škole koju smo nazvali Zlatni Goran. To su: iz 4. a Jakov Lozert, Jan Tonković, Lena Benković, Fran Puškarić i Luka Šaravnja; iz 4. b Iva Zirdum, Jerko Kožul, Jakov Nikić i Marta Alerić.

Pobjednička ekipa i vjerni navijači

Natjecanje je održano 10. svibnja 2022. na igralištu Nogometnog kluba „Marsonia“. Kada smo došli na igralište, morali smo naći mjesto na tribinama koje su bile pune natjecatelja i navijača. Kada je došao red za igru naše ekipe, oni su bili spremni. Prvu i drugu utakmicu pobijedili su uz podršku svojih vjernih i glasnih navijača. Zatim, na sredini treće utakmice kiša ih je omela pa su se preselili u Dvoranu „Vijuš“ u kojoj su pobijedili i treću utakmicu. Na kraju, za zlato su se borili s ekipom OŠ “Ivana Brlić-Mažuranić“. Navijači su navijali iz sveg srca i iz sveg glasa kako bi svojim prijateljima pomogli u borbi za zlatnu medalju. Bilo je veoma napeto. Osvajanje zadnjeg boda, što je  značilo da smo pobijedili, bio je najbolji trenutak natjecanja. Tada je počelo zajedničko veselje. Svi smo počeli slaviti i grliti se. Bilo je jako veselo, a učiteljica je bila veoma ponosna.

Na kraju natjecanja bila je dodjela medalja i dresova te fotografiranje. Na državno natjecanje ekipa u kolovozu putuje u Split. Ovo će natjecanje svima  ostati u lijepom sjećanju jer smo osvojili zlato i pokazali da se trud, rad i zajedništvo uvijek isplate.

Mila Penić, Eva Vrljić i Lena Benković