Učenici osmih razreda na Sajmu obrazovanja

Idemo u srednju

Učenici pažljivo slušaju što im se sve nudi
Učenici pažljivo slušaju što im se sve nudi

Učenici osmih razreda OŠ “Ivan Goran Kovačić“ 30. rujna 2016. posjetili su Sajam obrazovanja koji se održao u Ulici Ante Starčevića.  Sajam je organizirao CISOK, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje. Na Sajmu su sudjelovale sve srednje škole na području grada, Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu, Veleučilište Slavonski Brod, Pučko otvoreno učilište Libar te Europski dom Slavonski Brod koji su posjetiteljima pokušali približiti rad svojih ustanova

Cilj Sajma bio je pomoći učenicima u izboru srednje škole, a možda ih i potaknuti da na vrijeme razmisle o svojoj budućnosti. Svaka srednja škola imala je svoj štand gdje su učenici mogli saznati sve što ih zanima. Srednjoškolci su nam objašnjavali o aktivnostima i projektima koje provode u školi. Tehnička škola privukla nas je prezentacijom o programiranju robota, Gimnazija Matija Mesić zanimljivim kvizom, klasičari glazbom, a  obrtnička kolačima. Medicinari su nam nudili mjerenje tlaka i masažu.

Svidjelo nam se i bilo je korisno. Kući smo se vratili s hrpom materijali i donesenom odlukom u koju ćemo srednju školu ići.

Rea Anabela Kolar, 8. b