Školsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

Maštom do Londona

David Penić, Petra Kljić, Lea Meiksner i Ema Kraijinović

Školsko natjecanje u kategoriji kviz znanja nacionalnoga projekta Čitanjem do zvijezda održano je u školskoj knjižnici 16. prosinca 2022.  u 11 sati. Prije natjecanja bilo je potrebno pročitati tri zadane knjige: Sherlock Holmes, Grimizna istraga Arthura Conan Doylea, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva Krunoslava Mikulana i Zvijer iz Buckinghamske palače  Davida Walliamsa. Tijekom čitanja radili smo bilješke, a zatim smo još i na zajedničkim sastancima razgovarali i raspravljali  o navedenim zanimljivim knjigama.

Natjecanju je pristupilo četvero učenika: troje iz osmoga razreda i jedna učenica šestoga razreda. Test je sadržavao 45 pitanja, što znači da smo za svaku knjigu imali 15 pitanja.  Pitanja su bila lagana. Mislila sam da će biti puno teže i da ću rješavati duže, no svi smo završili u 14 minuta. Kada je povjerenstvo ispravilo testove, saznali smo kako smo riješili test, a učenici koji su ostvarili prva tri najbolja rezultata postali su školska ekipa za županijsko natjecanje. Školsku ekipu čine: Ema Krajinović, David Penić i Petra Kljaić. Učenica Lea Meiksner također će sudjelovati na županijskom natjecanju, ali  u kategoriji kreativnoga uratka.

Nakon natjecanja počastili smo se pizzom i cedevitom te smo razgovarali o sljedećim aktivnostima. Naime, sada nam predstoje daljnje priprema za županijsko natjecanje na kojemu će sigurno pitanja biti puno teža.

Ema Krajinović