Anketa s našim tetama

Naše tete i Hrvoje

Prve osobe koje sretnete kada uđete u školu naše su tete: Branka, Ruža, Slavica i naš Hrvoje. Uglavnom su uvijek dobre volje, spremni svima pomoći. Međutim, mi u stvari malo znamo o njima i  zato smo odlučili to promijeniti. Svima smo postavili tri pitanja: Kako se slažete s djecom?, Koje vam dječje navike otežavaju posao, a oni bi ih trebali promijeniti? i  Što radite u slobodno vrijeme?.

Pročitajte što su nam kazali i bolje ih upoznajte!

Teta Branka

Teta Ruža

Teta Branka  vrlo dobro se  slaže s učenicima i nikada nije imala većih problema. Lijepo  joj je raditi na mjestu gdje ima puno djece jer je uvijek veselo i vedro. Posebice voli čuti njihovo pjevanje, a i pogledati različite  dječje uratke. Najviše joj otežava posao dječje zaboravljanje knjiga, bilježnica, opreme za tjelesni i ostalih stvari  jer djeca nikad  ne dođu po njih na vrijeme. Žao joj je  kad vidi ostavljene stvari koje nitko ne traži, a i kad je situacija obrnuta, kad svi sudjeluju u potrazi, a ona na kraju završi neuspješno.  U slobodno vrijeme voli raditi ručni rad: pletenje šalova i kapa za svoju djecu, heklanje, ukrašavanje boca i teglica akrilnim bojama koje onda poklanja rodbini i prijateljima. Također se opušta  čitajući knjige, a najbolje su joj one povijesne. Ipak, najviše voli uzgajati cvijeće, posebice ono u svom dvorištu koje cvijeta od proljeća do kasne jeseni. Najviše voli ruže, ali zbog malo prostora nema ih koliko bi htjela. Tu su i ružmarin, lavanda, hibiskus, menta, smilje…

Teta Ruža odlično se slaže s djecom iako je primijetila da ima nekoliko razreda koji su živahniji i prave više nereda. Voljela bi da učenici manje zaboravljaju stvari, posebice opremu za tjelesni i da ne ostavljaju razbacanu obuću. U slobodno vrijeme voli raditi u vrtu, posebice saditi povrće. U rano proljeće to je luk i grašak, a kasnije sadi krumpir, mrkvu, peršin. 


Kopanje, plijevljenje, obrezivanje voćaka nije joj teško već je opušta, a posebno joj  je zadovoljstvo kada se plodovi ubiru pa se radi zimnica od vlastitih plodova poput kuhane rajčice, kiselih  krastavaca i paprike, soka od višanja ili pekmeza od šljiva i jabuka. U vrijeme blagdana izrađuje ukrase za božićne aranžmane i drvca od špage različitih boja koje poklanja prijateljima i poznanicima.  

Teta Slavica

Hrvoje

Teta Slavica jako dobro zna  da odnos odraslih prema djeci uvjetuje i njihov odnos prema nama. „Mi smo odrasli i od nas se očekuje određena zrelost i primjerena reakcija u različitim  situacijama.“ Teta Slavica se s djecom slaže odlično, ali  ih  nastoji i  upozoriti na neke propuste, a djeca uglavnom prihvaćaju njezine primjedbe. Najviše joj smeta dječje trčanje po školskim hodnicima jer tako se mogu povrijediti te  ostavljanje i zaboravljanje stvari u školi. U  slobodno vrijeme radi razne kreativne stvari. Voli peći torte i kolače, a posebice uživa u njihovu ukrašavanju. Za tu namjenu samostalno izrađuje figure i cvijeće. Također, voli raditi u svom vrtu i plasteniku u kojima uzgaja skoro sve povrće za potrebe svoje obitelji.

Hrvoje se dobro slaže s djecom i  upozorava ih na loše stvari. Dječje ostavljanje stvari, smeća pod klupama i na klupama, šaranje po vratima i klupama najviše mu otežavaju posao. Hrvoje u slobodno vrijeme voli gledati televiziju,  a posebice kviz Tko želi biti milijunaš.


Voli ići na koncerte, a omiljeni pjevači su mu Mladen Grdović i Jelena Rozga. Voli posjećivati sportska događanja redovito prati uspjehe brodskog nogometnog kluba Marsonia.

 Ela Kokot i Petra Rajković