Putujuća predstava

,,Tko to tamo prlja?˝ naziv je  putujuće predstave koju su odglumili vrsni glumci iz Zaprešića. Predstava se održala 20. 10 2023. u školskoj dvorani i bila je namijenjena učenicima od  1. do 5. razreda. I uz to za nas je bila besplatna.

Tema predstave je kako održati svoju sobu čistom. Jelena je bila sestra koja je održala svoju sobu čistu, a Bojan je bio jako neuredan dječak. Jelena je ispričala Bojanu priču o vili Dobrici i vili Prljaviću, ali joj Bojan nije povjerovao. Bojan je obećao da će ako se vila Dobrić i vila Prljavić pojave, dati Jeleni mobitel 30 minuta jer je Jelena to silno željela.  Dok su spavali, vila Dobrić i vila Prljavić došli su u njihovu sobu. Vila Dobrić je nagradila Jelenu za njezinu čistoću, a vila Prljavić je kaznila Bojana magarećim ušima i repom. Kad je Bojan dobio uši i rep, odlučio je spremiti svoj dio sobe. Jelena mu je pomogla u tome. Dok su spremali, Jelena je pjevala. Spremili su Bojanov dio sobe, pa su ih vila Dobrić i vila Prljavić nagradili i oduzeli su Bojanu uši i rep.

Predstava je poučna i interaktivna jer su glumci nastojali uključiti djecu u predstavu, i to nam se svidjelo. Bila je i vesela i zabavna jer se tijekom predstave pjevalo. Publici se posebno dopao smiješni Bojan jer su se mnogi u njegovoj ulozi prepoznali. Predstava nas uči kako brinuti o životnom prostoru i kako biti odgovoran član društva.

Cvita Marić