O bordanju

Moj novi izazov

Nina s prijateljima
Nina s prijateljima

Ove  sam godine na skijanju  imala  želju  naučiti nešto novo. Budući da sam skijanje odlično svladala, htjela sam naučiti bordati. Otišla sam s tatom  unajmiti dasku i cipele za bordanje. Kada sam to obavila, bilo je vrijeme  upoznati  svoga učitelja .  Bio  je jako simpatičan.  Austrijanac Match. U podučavanju bio  je  jako  dobar, strpljiv i smiren, a što je najvažnije od svega jako mi je dobro išlo. Učenje s njim bilo je zabavno. Spojili smo ugodno s korisnim pa smo osim bordanja  snimili kratki film, šalili se, smijali i vrijeme nam je jako brzo prolazilo.

Bordanje je puno teže od skijanja jer zahtijeva više pokreta i održavanja ravnoteže. Za razliku od skijanja bordanje  je teže svladati jer su obje noge pričvršćene na jednu dasku. Isto tako bordanje je opasnije jer pri padu daska ostaje pričvršćena za noge, a kod skijanja pancerice se razdvajaju pa je lkše kontrolirati pad. Za bordanje  je osim specijalne daske i čizama potrebna i kaciga. Ozljede, lomovi, opasni sudari su opasnosti koje nam donose snijeg i skijaške staze. Oba su sporta opasna. Važno je da skijamo i bordamo na obilježenim stazama i izbjegavamo off road.

Jako sam sretna što znam bordati, ali  svladati tu vještinu nije bilo lako. Bilo je  tu puno padova , truda i upornosti. No isplatilo se. Sada znam i bordati i skijati. Drago mi je što su i moji prijatelji Nino i Teo također naučili bordati , a zimovanje bez njih ne mogu ni zamisliti.  Bordanje mi se toliko svidjelo da već znam što ću zaželjeti za idući rođendan. Naravno, opremu za bordanje. Jedva čekam iduće zimovanje!

Nina Prpić

3 Comments on “O bordanju”

Comments are closed.