Novi eTwinning projekt

Projekt H.O.P.E

Ove godine učenici petih razreda uključeni su u projekt H.O.P.E (Have Only Positive Energy) . Ciljevi projekta su razvijati samopoštovanje i samopouzdanje,  širiti pozitivne misli i  ideje, promicati toleranciju, solidarnost i međusobno poštovanje, unaprjeđivati znanje engleskoga jezika, razvijati digitalne i socijane vještine.

 Do sada puno toga smo već napravili. Članovi projekta predstavili su se kratkim porukama koje se zajedno s porukama članova drugih škola nalaze na zajedničkom Padletu. Osim nas, sudjeluju i škole iz Moldavije, Poljske, Francuske, Turske i Grčke. Izradili smo prezentacije naše škole i  grada u alatu GENIALLY.

Smišljali smo, crtali i slikali logo projekta H.O.P.E., a neki su ga članovi i dizajnirali s pomoću računalnoga programa. Zatim smo održali  online glasanje kako bismo izabrali tri najbolja dizajna koji su predstavljali našu školu. Na kraju su sve partnerske škole, odnosno njihovi učenici birali logo projekta. Izabran je logo učenice iz Francuske.

Logo projekta učenice iz Francuske

Zapisivali smo pojmove koji nas čine sretnima u zajednički oblak pozitivnih riječi svih učenika partnerskih škola. Pisali smo na engleskom jeziku o najposebnijem trenutku u našem životu u TwinSpaceu forumu.  Pomagali smo jednim drugima kako bi to bilo što bolje.

Ja  sam napisao da je moj najsretniji trenutak  bio kada sam išao na putovanje u New Yorku.  To je sve što smo do sada napravili za projekat H.O.P.E. i nastavljamo hrabro dalje.

Matej Janković