Nova učenica u školi

Moj život na Floridi i u Slavonskome Brodu

Izabela s prijateljicom iz razreda Andreom

Pred kraj drugoga polugodišta u naš je razred je došla  nova trinaestogodišnja učenica po imenu Isabella Brnić. Živjela je na Floridi, a danas živi u Slavonskome Brodu. Kada je došla u naš razred, odmah smo se sprijateljile. Jako me  zanimalo sve o njezinu prijašnjem životu.

Rođena je u Jacksonvilleu. Najprije je živjela u crvenoj kući (boja cigle) s velikim dvorištem. Škola joj je bila udaljena 20 minuta vožnje od kuće pa ju je mama vozila svaki dan. U razredu ih je bilo više od trideset i svi su bili različiti: Europljani, Afrikanci, Španjolci, Azijci i Amerikanci. Svaki je  razred imao dva učitelja koja su se mijenjala svake godine. Imala je osam predmeta, a najdraži joj je bio engleski jezik. Svaki je dan imala četiri ili pet sati, a u školi je ostajala i do 15 sati. Odmori su joj trajali dvadesetak ili četrdesetak minuta, a ponekad i duže. Tek je u šestome razredu dobila izborni predmet, španjolski jezik.  Najdraži joj je bio učitelj matematike. Ocjene na Floridi su : A (5) , B (4), C (3) , D (2) i F (1) . Tamo su pisali mnogo testova, kao i mi ovdje. Škola joj je bila lagana , a učitelji dobri i blagi jer su podučavali uz igru. S razredom je na izletu bila u susjednom gradu Saint Augustinu, udaljenom pola sata od Jacksonvillea. Tamo je bilo mnogo muzeja, trgovina, restorana, a i grad je bio lijep pa ga je posjetila  s obitelji nekoliko puta. Samo pola sata od njezine kuće nalazio se Atlanski ocean. Pričala mi je o pješčanoj plaži na koju je često odlazila s prijateljima koji su je učili surfati. Na Floridi ima jako puno životinja kojih kod nas nema. To su morski psi, rakuni, aligatori i mnoge otrovne zmije. Jednom je vidjela aligatora kada je plovila u kajaku s prijateljicom. Najbolje prijateljice su joj bile Cindy i Taylor.

Isabella je jako sretna zbog dolaska u Slavonski Brod. Ovdje joj je isto tako sviđa. Upoznala je mnoge prijatelje. Ide i na sate baleta i pleše s mažoretkinjama. Dopada joj se škola i prijatelji. U početku je bila malo uplašena, ali sada se već naučila na naš ritam.

Andrea Stanković