Maškare u školi

U školi smo maškare obilježili 13. 2. 2024. U školsko dvorište došla je Pipi Duga Čarapa, Batman, Wednesday, Japanka, hipici, vještice, princeze, farmeri, nindže kornjače, bebe, bake, pingvini… Čini mi se da je ove godine bilo manje djece obučeno nego prošle.

Moj brat i ja smo se kostimirali u pionire zato što proučavamo taj dio  povijesti i on nam je zanimljiv. Kostime nismo kupili, nego smo tragali kod kuće za stvarima koje smo obukli. Izradili smo od papira i kartona  plavu pionirsku kapu s crvenom zvijezdom. Obukli smo bijele majice i oko vrata stavili crvene i plave marame. Tko je htio, fotografirao se kod pedagoga u uredu kako bi mogao ući u natjecanje za izbor najbolje maske, kostima. Putem QR koda učitelji i učenici mogli su glasati za najdražu masku.

Zadnji školski sat u dvorani smo se zabavljali i igrali. Natjecali smo se u trima disciplinama: nošenju loptice za stolni tenis u žlici, prenošenju čaše s balonom bez ruku u kojoj sam i ja sudjelovao. Nakon toga, šećer na kraju, došla je disciplina u kojoj su natjecatelji trebali pojesti krafnu što brže mogu. Svatko tko je pobijedio na jednoj od triju disciplina, osvojio je čokoladu. Nakon toga bilo je proglašenje najbolje maske. Antonija Štifić, učenica 7. b razreda, odnijela je  pobjedu. Ona se kostimirala u bebu. Nosila je Stitch pidžamu plave boje, imala je kečke i roza papuče. Bilo je lijepo i zabavno. Jedan drukčiji dan u školi.

Viktor Zvirotić