Intervju sa Sinišom Cmrkom

Siniša Cmrk
Naš je grad posjetio nekadašnji voditelj poznate emisije za djecu i mlade Turbo Limach Show, Siniša Cmrk. Svojom je osobnošću i duhovitošću nasmijao i nas novinare. Odgovorio nam je na nekoliko pitanja i tako nas upoznao sa svojim stvaralaštvom. Doznali smo da uživa u radu s djecom, ona su mu inspiracija i zbog toga ni sam ne želi odrasti.

Predstavite nam se.
Ja sam Siniša Cmrk, onaj koji voli djecu i ne želi odrasti.

Koliko Vam je dugo trebalo da napišete roman?
Tri tjedna trajalo je pisanje knjige, ali na neki način pisao sam ju cijeli život.

Poznati ste voditelj i književnik, recite nam nešto o sebi.
Ono voditeljsko i televizijsko je nestalo, ali sam sretan što su kroz moje emisije prošla djeca koja danas pjevaju-Natali Dizdar, Vesna Pisarović, Saša Lozar. Veseli me kad ih sretnem i kad vidim da su i dalje aktivni. Ja nisam književnik. Da bi bio književnik, moraš objaviti puno knjižurina, a ja sam objavio tek dvije. Sebe smatram pisateljem jer za sada samo pišem, a ako jednoga dana budem priznat od struke i čitatelja, onda ću možda biti i književnik.

Što su za Vas djeca?
Za mene su djeca radosnija strana života, iskreni okvir u kojemu se ja dobro osjećam. Rekao bih da su oni kao potočići čistoga izvora bistre vode. Oni koji se napoje djetinjstvom, sami se pomlađuju.

Jeste li prvi put u Brodu? Kako Vam se sviđa?
Bio sam desetak puta u Brodu i jako mi se sviđa što ste grad koji ima rijeku, male brežuljke, a najviše mi se sviđaju ljudi jer su otvoreni, srdačni, nasmiješeni. Mislim da je ovo grad prepun ljubavi i da plovi u sretnu budućnost.

Što Vas je potaknulo na pisanje ovoga romana?
Ja sam hiperaktivan, prsti mi stalno rade i moram pisati.

Goran Švaganović i Darko Erceg