Goran Švaganović – učenik generacije

Goran Švaganović učenik je generacije školske godine 2016./2017., a  izabran između  jedanaest kandidata. Prema Pravilniku ovog izbora vrednovao se uspjeh tijekom svih osam godina školovanja, uspjesi na natjecanjima, sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima. Također, bilo je važno mišljenje učitelja Razrednoga vijeća i učenika osmih razreda koji su glasovali za pojedine kandidate.  Goran, osim što je briljantan učenik, posebno se isticao svojim brojnim uspjesima na različitim natjecanjima u znanju i sportu.
Pitali smo Goranove prijatelje što misle o njemu. Evo što su rekli.

Goran Švaganović
                    Goran Švaganović

Moj prijatelj Goran vrlo je bistar i pametan. Jedan mi je od najboljih prijatelja i volimo se družiti. U osnovnoj školi mnogo smo vremena proveli zajedno i bili smo nerazdvojni. Pristojan je, iskren i vrijedan. Ima razvijene radne navike, dobro je odgojen i zna komunicirati s ljudima. Vjerujem da će u daljnjem obrazovanju upiti još znanja i postići ciljeve koje si je zacrtao u životu.
Darko Erceg
Goran zaslužuje biti učenik generacije jer je zaista marljiv i uvijek spreman pomoći, uz to je i vrlo pametan što mu je pomoglo da postigne ovaj uspjeh. Dobar je i iskren prijatelj, zato mi je drago što je baš on učenik generacije.
Marija Oroz Veselinović
Sve ove četiri godine trudio se postići što bolji uspjeh. Pratili smo ga na natjecanjima iz geografije, biologije, hrvatskoga te možemo reći da je svojim rezultatima zaslužio biti učenik generacije. Osim što je uspješan te lako svladava izazove, dobar je prijatelj koji će izrasti u još boljeg čovjeka.
Sandra Böhm