Duga kosa vs kratka kosa

Kosa se oduvijek smatrala ukrasom na glavi svake  žene. Primijetili smo da u našoj školi puno  djevojčica ima dugu kosu. Zato smo napravili istraživanje da utvrdimo njihov točan broj. Tako smo saznali da u školi čak 162 djevojčice imaju dugu kosu, a samo njih 10 kratku. U deset razrednih odjela od ukupno 18 nema niti jedne djevojčice s kratkom kosom. Zanimalo nas je zašto je tako duga kosa popularna među djevojčicama, a zašto  tako malo djevojčica  ima kratku kosu. Mislimo da je najbolje pitati neke od njih o svome izboru. 

Petra Jelić

Ja sam oduvijek imala kratku kosu, mislim da mi ta frizura dobro stoji. A i volim se razlikovati od većine.

Korina Dmitrović Ropić

Meni se više sviđa kratka kosa i mislim da mi dobro stoji.

Katja Bategelj

Imam dugu kosu jer se meni tako sviđa i jer sebi ljepše izgledam tako. Lakše napravim nekakvu  frizuru i dođe mi kao nekakav modni dodatak.

Matea Vugrek

Više volim dugačku kosu zato što mi bolje stoji. Lakše mi je bilo održavati kratku kosu, no puno mi je draža moja duga crvena kosa. Po njoj sam posebna!

Nakon provedenoga istraživanja potvrdili smo naše zapažanje da duga kosa među djevojčicama prevladava. Zaključili smo da su kratkokose djevojčice, budući da su  tako  rijetke, posebne i hrabre jer se svojim izgledom/frizurom izdvajaju od dominantne  većine, što baš nije poželjna osobina tinejdžera. Ipak, mislimo da je najvažnije da svaka djevojčica nosi frizuru kakvu želi i  koja joj najbolje pristaje.  

Istražile Petra Jelić i Lucija Rajković