Djeca za cool djecu

Zajednička fotografija svih sudionika turnira

U dvorani OŠ Ivan Goran Kovačić održao se 20.12.2022. humanitarni košarkaški turnir pod sloganom  “Djeca za cool djecu”. Organizator je ovoga humanitarnog turnira Obiteljski koordinator-udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu uz partnere Osnovnu školu ” Ivan Goran Kovačić”, Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod i Tehničku školu Slavonski Brod.

Na humanitarni košarkaški turnir bilo je potrebno prijaviti ekipe po pet igrača. Sudjelovali su učenici i učenice naše škole, tehničke škole i odrasle osobe. Igralo se više utakmica, a svaka je trajala dvije četvrtine po šest minuta. Humanitarni košarkaški turnir započeo je s revijalnom utakmicom odraslih osoba i nekim od naših slavnih košarkašica. Jedna od njih bila je Kornelija Kvesić, Jelena Ivezić i Kristina Pehar.

Nakon njih utakmice su odigrali učenici naše škole, a kasnije i učenici tehničke škole. Nakon svake odigrane utakmice igrači su dobili priznanja i male poklone za Božić. Za osvježenje i predah, organizatori su pripremili pizzu, razne grickalice i sokove.

Svima nam je bilo jako zabavno i veselo, a utakmice su bile jako smiješne i zanimljive za gledanje. Ova humanitarna akcija organizira se kako bi se djeca  s poteškoćama u razvoju što bolje  uključila u društvo  i u sve vrste obrazovanja.

Elena Karlović