26. Susret malih pjesnika Slavonije i Baranje

Ljepota pjesničke riječi

Osnovna škola „Matija Gubec“ iz Cernika ponovno je bila organizator i domaćin Susreta malih pjesnika  Slavonije i Baranje koji traje već 26 godina. Susret se održao pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i  obrazovanja  i Općine Cernik.

Maja Zirdum, prof. Marija Matić i Katja Batagelj

Ove je godine na Susret pozvana učenica petoga razreda Maja Zirdum sa svojom pjesmom Igra Š u Šumi. Majina je mentorica je profesorica Marija Matić.Na natječaj je pristiglo devedeset sedam  pjesama iz Slavonije i Baranje, no samo je četrdeset uvršteno u zbirku. Zato Maji čestitam na uspjehu.Susret se održao 22. 11. 2019. u prostorima Škole. Svi su pozvani učenici čitali ili recitirali svoje pjesme, a pjevački i tamburaški zbor, kao i mali folkloraši uveličali su svojim programom ovaj Susret. Tradicionalano Susretu su nazočili  gosti iz Zlatara, Primoštena i Usore.

Cernik ću zapamtiti po prekrasnom i nezaboravnom danu, šetnji oko dvorca, priredbi, fotografiranju u raznim pozama i obilnome ručku. Dan je završio kasno navečer kada smo se vratili u Slavonski Brod. Ovaj mi je susret dao još snažniju želju i motivaciju da i ja nastavim pisati pjesme i da se jednoga dana i moja pjesma nađe u nekoj zbirci.

Katja Batagelj

Nagrađena Majina pjesma

IGRA Š U ŠUMI
U Šumi Šapat ŠuŠti  
i nad Šumom kiŠa pljuŠti.          
Ni Šum ne Šuti
Š
uŠka, tiho ŠuŠka
i na vjetru se ljuljuŠka.
ZaŠumori  s njima ti
u zajedniŠtvu
zaŠumorimo  svi!
                 Maja Zirdum