Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U svijetu fantastičnih i stvarnih likova i događaja

Nakon izvrsnih bodova i uspješnoga školskog natjecanja Katja Batagelj, Maja  Zirdum i ja, Karla Petrović, prošle smo na Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda koje se održalo 5.ožujka 2020. godine u Novoj Gradiški. Prije natjecanja imale smo tremu koju smo razbijali prepričavanjem sadržaja djela, zamišljanjem mogućih pitanja i slično. 

Kratke pripreme prije natjecanja

Nakon ugodnoga dočeka smjestile smo se u učionicu u kojoj smo pisale test o knjigama koje smo čitale. Prije početka pisanja testova pogledali smo plakate koje je svaka škola trebala izraditi i donijeti. Mislili smo da je naš najbolji, no bili su i drugi zanimljivi. Nakon toga svaki je učenik dobio svoj test. Poslije pisanja testa otišli smo na obilan ručak te poslije njega na zasluženi sladoled. Kada smo se vratile, testovi su bili pregledani. Bile smo 4. od 5. skupina. Malo smo bile razočarane, ali naše mentorice knjižničarka Blanka Rajšić i profesorica Marija Matić utješile su nas jer smo ipak bile najmlađa ekipa koja je pročitala tisuću i više stranica zadanih knjiga.  Ipak smo mislile da možemo bolje, ali eto i na ovaj način učimo za budućnost. U kreativnom uratku naša Katja Batagelj predložena je za državnu razinu. Čestitali smo joj na prekrasnome plakatu. Poslije smo prošetale Novom Gradiškom,  obišli grad i zabavile se u pizzeriji. Uživale smo u svakom trenutku. Mislim da ću se  i sljedeće godine uključiti u ovaj projekt jer mislim da je čitanje jako važno.

                                                                                                                                Karla Petrović

Pogledajte plakate (kliknite na sliku ispod) koje su izradile naše natjecateljice na temu Između stvarnosti i fantazije!