Zanimljivosti o klubu „Sokol“

Odlične Goranovke i gimnastičarke iz Sokola

Gimnastički se klub ” Sokol ” Slavonski Brod u 4. kolu  KUP-a Hrvatske regija Istok  (53.  KUP Slavonije i Baranje) natjecao u Belom Manastiru 17.10. 2015. godine protiv 7 ekipa iz drugih mjesta Hrvatske. Gimnastičari su se vratili kući s najviše medalja u tom kolu. Osvojili su čak 3 zlatne, 3 srebrene i 1 brončanu medalju.

Natjecale su se i najmlađe natjecateljice kojima je to bilo  1. veliko natjecanje.U   najmlađoj skupini bilo ih je  7: Veronika, Maja, Marta, Mila, Narin, Mihaela i Ema . Veronika Sudić i Maja Zirdum   učenice su 1. razreda naše škole.Natjecale su se u disciplinama: zalet i skok s grede, ruče, tlo i u tome su bile vrlo uspješne. Osvojile su srebrnu medalju. Tom prigodom su nam ispričale da treniraju tri puta tjedno po dva sata i da su im treninzi vrlo naporni. Treniraju i ljeti jer  u gimnastici treba redovito i kontinuirano vježbati. Nakon treninga ljeti često idu na bazene. Bile su presretne zbog postignutoga uspjeha i odlučile su da će još marljivije vježbati i pokušati postići još bolji razultat. Njihove trenerice su Sara Naletilić i Lucija Lovrić koja je bila učenica ove škole.

Mlade gimnastčarke sa svojom trenericom Sarom Naletilić
Mlade gimnastčarke sa svojom trenericom Sarom Naletilić

Sara  Naletilić, trenerica i gimnastičarka, bila je spremna za razgovor. Ne možete vjerovati ima samo 15 godina i ide u 1. razred srednje škole. Izdvajamo što smo o njoj saznali.

Što je za Vas gimnastika ?
Za mene je gimnastika osim sporta dio svakodnevnoga života. Kroz gimnastiku sam  naučila razne stvari koje mi pomažu u životu. Dvorana je moj drugi dom, a treneri  su i moji prijatelji, druga obitelj. To je sport koji je temelj svih ostalih sportova. Uz pomoć trenera,  svoje želje za uspjehom, dobre volje i truda danas sam uspješna gimnastičarka.

Koliko često imate treninge?
Treninge imamo svaki dan u tjednu osim nedjelje. Treniramo dva sata te usavršavamo  nove vježbe kako bismo na natjecanje otišli što spremniji.

Koja je Vaša najdraža gimnastičarka, tko je Vaš uzor u gimnastici?
Moj uzor u gimnastici je Nastia Liukin, vrhunska gimnastičarka te pobjednica na Olimpijskim igrama. Ona mi je uzor jer je uz težak rad, odricanje i volju uspjela ostvariti  dobre rezultate.

Koliko djevojaka čini Vašu ekipu?
Jednu ekipu čini šest djevojaka premda u kategoriji seniorki ekipu čine tri. Osim za  rezultat ekipe svaka se djevojka natječe kao pojedinka.

Zašto ste odabrali baš gimnastiku i otkada je trenirate?
Gimnastiku treniram od svoje četvrte godine. Prije sportske gimnastike trenirala sam ritmičku gimnastiku, ali ovdje mi se više svidjelo jer je pristup te način treniranja puno ozbiljniji. U ovih jedanaest godina treniranja prošla sam puno natjecanja od natjecanja u regiji Istok pa sve do državnih natjecanja. Neki od mojih velikih uspjeha  su: prvo mjesto na državnom natjecanju 2011. god. te 2014. god. i još je bilo puno medalja i pehara na natjecanjima u našoj regiji, i drugih državnih uspjeha ( druga i treća mjesta na državnim natjecanjima u ekipnom poretku ).

Nikolina Sudić