Susreti hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

S pjesmom o učitelju do Križevaca

Tena i profesorica Marija Matić

U spomen na Stjepana Kranjčića, križevačkog župnika na glasu svetosti, Osnovna škola Ljudevita Modeca i Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” organiziraju susrete hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva. Tema ovogodišnjeg natječaja  bila je učitelj, učiteljica, škola. Natječaj je obuhvaćao tri kategorije (poezija, proza, igrokaz) te je pristiglo 108 pjesama, 85 proznih radova i 20 igrokaza.

Za objavu u zborniku „Učitelju, gdje stanuješ?” stručno je povjerenstvo odabralo 54 književna i 29 likovnih radova. Iznimna nam je čast  pohvaliti se da je pjesma učenice naše škole Tene Gabrić uvrštena među šest najboljih.  Tena je tako dobila priliku recitirati svoju pjesmu Moj učitelj na završnoj svečanosti.

Završna je svečanost 8. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” održana u Hrvatskom domu, u Križevcima 13. travnja 2019. U pratnji učenice išla je njezina mentorica profesorica Marija Matić. Nakon završetka svečanosti održane su radionice „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu” za mentore i učenike. Susret je završen turističkim obilaskom Križevaca.

Lucija Španić