Škola plivanja na gradskim bazenima

Učimo plivati

Učenici trećih razreda svih gradskih škola dobili su mogućnost besplatnoga učenja plivanja na gradskim bazenima u sklopu nastave Tjelesne i zdravstvene kulture. Tako smo i mi dva tjedna od 27. rujna do 8. listopada 2021.  prije ili poslije nastave provodili dva sata dnevno na gradskim bazenima. Bilo nam je lijepo, ali nekada i naporno. Išli smo pješke kad je bilo sunčano, ali i kada je padala kiša. No izdržali smo. Na bazenima sam pokazao dječacima da znam skakati na glavu, a najbolje mi je bilo probno natjecanje. Natjecao sam se s Vitom (3. b) i Tarom (3. b) i pobijedio sam ih. Na kraju svakoga sata smo se slobodno kupali, i to mi se svidjelo. Najgore mi je bilo leđno plivanje jer mi voda išla u oči. Morao sam žmiriti. Stalno sam razmišljao hoću li se zabiti glavom u zid bazena. Ponekad su mi se znale začepiti uši, ali preživio sam.

Zadnji dan smo se natjecali. Ja sam se natjecao s Lanom, Cvitom i Josipom. Završio sam na 3. mjestu jer sam zadnji krenuo. Nisam se mogao dogovoriti s trenerom u koju liniju idem i onda sam skočio u Laninu. Bitno mi je da nisam odustao. Luka mi je rekao da sam skoro pa zadnji završio koliko sam kasno krenuo, ali sam ih ipak na kraju stigao. Dobili smo diplome i rukovali smo se s trenerima. Na diplomama su nam pisale ocjene, a moja je ocjena bila 10.

Imamo najbolju učiteljicu jer nam je sušila kosu, a neki dan mi je napravila i frizuru. Uglavnom, bilo nam je lijepo i htio bih opet ići na bazene, ali ne svaki dan i ne po kiši.

Leon Teskera