Državna prvakinja iz hrvatskoga jezika

Radom i zalaganjem do Oskara znanja

Ema sa svojom mentoricom profesoricom Marijom Matić i majkom
Ema sa svojom mentoricom profesoricom Marijom Matić i majkom

Mojoj sreći nije bilo kraja kada sam osvojila prvo mjesto na državnom natjecanju iz hrvatskoga jezika, a pogotovo kad sam bila pozvana na dodjelu Oskara znanja učenicima koji su postigli značajan uspjeh na državnim i međunarodnim natjecanjima. Naravno, nije išlo sve  po planu jer je  u medijima bilo najavljeno da se ovogodišnja dodjela neće održati zbog nedostatka financijskih sredstava. Ipak smo na kraju mentorica Marija Matić i ja bile pozvane  i tome smo se jako veselile. Na dodjelu su s nama išli i ravnatelj Zlatko Bagarić  i moja mama.

Ema u društvu svoje mentorice i ravnatelja Zlatka Bagarića
Ema u društvu svoje mentorice i ravnatelja Zlatka Bagarića

Svečanost je održana 30. lipnja 2015. u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar uručio je državnim i međunarodnim prvacima 329 kipića  koji su podsjećali na drvo znanja. Na svečanosti su prisustvovali predstavnici Vlade Republike Hrvatske, predstavnici vjerskih zajednica, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Agencije za odgoj i obrazovanje, predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova te Nacionalnoga vijeća učenika Republike Hrvatske.

Predvorje Nacionalne i sveučilišne knjižnice bilo je puno uspješne djece u svim područjima i bila sam ponosna što sam dio toga te zadovoljna što su se moj naporni rad i veliki trud moje mentorice konačno isplatili. Poslije dodjele proslavili smo uspjeh u restoranu. Drago mi je što sam se našla u 329 prvaka Hrvatske i ovaj ću događaj pamtiti cijeli život. Voljela bih i iduće godine imati istu čast.

Ema Erceg

3 Comments on “Državna prvakinja iz hrvatskoga jezika”

  1. Biti državna prvakinja, svaka čast! Pitam se koliko si truda trebala uložiti u to. Imaš sjajnu mentoricu . Čestitam objema.

Comments are closed.