Radionica u školskoj knjižnici

Mladi knjižničari
Mladi knjžničari na Božićnom sajmu

Jednoga dana knjižničarka je spomenula da će u našu školsku knjižnicu doći jedna gospođa koja će nas naučiti ukrašavati staklenke akrilnim bojama. Tako je krajem mjeseca studenoga došla gospođa Jasna Majić koja nam je održala mali tečaj oslikavanja. Bile su nam potrebne akrilne boje, konture, staklenke i tanki kistovi. Prvo smo konturom nacrtali motiv, a zatim smo točkicu po točkicu nanosili boju unutar konture što je zahtijevalo puno strpljenja i preciznost. Nakon toga staklenke smo pekli na temperaturi od 150 stupnjeva 45 minuta.

I tako smo sljedećih mjesec dana vrijedno radili. Oslikavali smo staklenke motivima leptira, cvijeća, božićnim zvjezdicama i geometrijskim oblicima poput trokuta i kruga. Malo po malo, oslikali smo ih čak pedeset.

Tada je došao veliki dan-Božićni sajam. Svoje uratke smo prodavali po 5, 10 i 15 kuna. Kako bismo bolje prodali svoje proizvode ja sam pozivala posjetitelje sajma vičući: “Kupite, kupite oslikane staklenke! Staklenke oslikali mladi knjižničari! “ Na kraju je upalilo. Prodali smo svih pedeset staklenki i zaradili 421 kunu. Ovaj će se novac potrošiti za kupnju novih knjiga u školskoj knjižnici.

Moje mišljenje je da je ovaj projekt bio jako zabavan i poučan zato što su svi koji sudjelovali naučili nešto novo i bili ponosni na zajednički rezultat.

Ana Lukšić