Radionica s dobrim razlogom

U školskoj je knjižnici od 29. do 31. ožujka 2023. održana radionica u kojoj su učenice 6.b razreda, jedna učenica iz 6.a razreda i jedna učenica iz  8. b izrađivale uskrsne ukrase od kartona. Izrađeni ukrasi prodavat će se na humanitarnom sajmu koji organizira Radio Slavonija na gradskoj tržnici. Sajam će se održati 1. travnja 2023. Cilj je ove akcije prikupljanje  sredstva za jednu obitelj u potrebi  i za Hrvatsku  udrugu  za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Postupak izrade ukrasa započeo je izrezivanjem  kartona u obliku jaja koji se  zatim brusio. Nakon brušenja  učenice su temperama na oblike oživljavale svoje maštovite ideje: pejzaže, motive  zečeva, ukrasnih jaja, raznih životinja, apstraktne motive. Nakon oslikavanja, oblici su se premazivali lakom i na kraju se dodavala ukrasna vrpca kako bi se mogli objesiti na različita mjesta. Izrađeno je ukupno osamdeset  ukrasa.

Sudjelujući u radionici zaista smo uživale jer  smo imale priliku biti kreativne, a prikupljena sredstva ove humanitarne akcije će nekome pomoći.

Rita i Ema Pavković