Radijska emisija na državnoj smotri Lidrano 2016.

Oni i one iz naše perspektive

Sandra Böhm, mentorica profesorica Marija Matić, Nika Grgić i Rea Anabela Kolar

Sve je počelo zajedničkom idejom za radijsku emisiju. Dobile smo zadatak istraživati  stereotipe i predrasude povezane s muško-ženskim odnosima. Na početku nismo ni slutile dokle će to dogurati. Bio je to dugotrajan proces, ali naravno trud se isplatio. Naša radijska emisija  Oni i one  nakon županijske razine poslana je na prosudbu Državnome povjerenstvu za radijski izraz. Dan kada smo saznale da baš mi idemo u Šibenik bio je  jedan od najljepših koje pamtimo. 

Državno povjerenstvo pažljivo je preslušavalo svaku radijsku emisiju. Nakon slušanja slijedio je razgovor s novinarom i snimateljem emisije. Čule smo  mnogo zanimljivih i tematski različitih radijskih emisija. Povjerenstvo  bi nam postavilo nekoliko pitanja povezanih s procesom nastanka radijske emisije. Isprva, bojale smo se pitanja  i Povjerenstva, no brzo smo shvatile  da pogrešnih odgovora nema . Naša je emisija jako dobro prihvaćena i pohvaljena . Svi su nam čestitali na hrabroj temi i njezinoj obradi .

Posebno nam se svidio Šibenik i kompleks hotela Solaris. Upoznali smo nove prijatelje i  dobro se zabavile. Državna smotra LiDraNo nam se toliko svidjela da ćemo i ove godine naporno raditi, pisati, istraživati ne bi li naš rad bio  opet poslan na smotru. LiDraNo  u Šibeniku  posebno je iskustvo i doživljaj koji će nam zauvijek ostati u sjecanju.

Rea Anabela Kolar i Sandra Böhm