Predstavljanje knjige Nulti sat

Šaljivi trenutci sa Sinišom Cmrkom

U Gradskoj knjižnici Slavonski Brod 9. travnja održano je predstavljanje knjige Nulti sat. Knjigu je napisao poznati TV voditelj i književnik Siniša Cmrk. Druženje je započelo šaljivim pričama iz spisateljeva života. Situacije iz stvarnoga života primijenio je u romanu. Pokazao nam je da uz malo mašte i volje pisanje priča može biti vrlo zanimljivo i kreativno.

Na predstavljanju knjige sudjelovali su učenici osnovnih škola “Ivan GoranKovačić”, “Ivana Brlić-Mažuranić” i “Hugo Badalić”.Učenici su imali priliku piscu postaviti raznolika pitanja na koja je on duhovito i zabavno odgovarao, a zatim su zajedno s piscem stvarali priču i događaj učinili još zabavnijim.

Kritički prikaz knjige Nulti sat

Omot knjige

Roman mi se jako svidio, jako je blizak životu nas mladih. Različiti sukobi, nepromišljeni i nestašni postupci, dječja nevinost, pa i zaljubljenost, događaju se među djecom tinejdžerske dobi. Zapravo, sve to ovaj roman čini posebnim, a u nekim se situacijama i ja mogu pronaći.

Svi su likovi posebni sa svojim osobinama bez kojih ovo djelo ne bi bilo ono što jest. Glavni likovi Bunt, Bunta i Baunti ujedno su mi i najdraži likovi romana. Bore se za svoje pravo glasa i u svakom bih ih slučaju podržala. Čine mi se doista hrabri i odlučni.

Bez obzira na to što smo tek djeca, trebamo imati pravo na izbor. Budući da mi poštujemo odrasle, i oni bi nas trebali pozornije poslušati te bi međusobno razumijevanje u svakom slučaju bilo ugodnije nego svađa i prepirka.

Također, sviđa mi se i njihova raska, razrednica Perić, jer me neodoljivo podsjeća na našu razrednicu koja se uvijek zauzima za svoj razred pa makar se morala posvađati s drugim nastavnicima ili ravnateljem.

Kao i u većini romana koje sam čitala, i u ovome je kraj sretan. Otkriva se krivac i pravda pobjeđuje. Ugodno sam iznenađena i zadovoljna ovom knjigom pa ću rado pročitati i nastavke. Knjigu bih preporučila svima.

Marta Matasović