Održano Županijsko natjecanje iz fizike

U našoj je školi  9. ožujka 2021. održano Županijsko natjecanje iz fizike na kojemu je sudjelovalo 17 učenika iz triju srednjih škola i 13 učenika iz sedam osnovnih škola. Učenici osnovnih škola za rješavanje teorijskih i praktičnih zadataka imali su tri sata dok su učenici srednjih škola, koji su bili podijeljeni u četiri skupine, imali na raspolaganju četiri sata  za rješavanje teorijskih zadataka.

Najbolje rezultate postigli su:

  • U kategoriji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je učenica  8.razreda Petra Barišić iz OŠ „Vladimir Nazor“, Sl. Brod (mentor Josip Lukač)
  • U kategoriji srednjih škola 1.skupina, prvo je mjesto osvojio učenik Fabijan Pitlović iz Gimnazije „Matija Mesić“, Sl. Brod (mentorica Iva Prcela)
  • U kategoriji srednjih škola, 2.skupina, prvo mjesto osvojio je učenik Vito Arić  iz Gimnazije „Nova Gradiška“ (mentor Goran Ruškan).
  • U kategoriji srednjih škola, 3.skupina, prvo je mjesto osvojio učenik Petar Ilak iz  Gimnazije „Matija Mesić“, Sl. Brod (mentor Iva Prcela)
  • U kategoriji srednjih škola, 4.skupina, prvo mjesto osvojio je učenik Aryan  Ghiassi  iz  Gimnazije „Nova Gradiška“ (mentor Goran Ruškan )

Čestitamo pobjednicima jer u uvjetima pandemije i povremene online nastave sigurno nije bilo jednostavno pripremati se za natjecanje. Nadamo se da će se sljedeće godine natjecanje održati u povoljnijim uvjetima.

Tena Petrović