Održano svjetsko prvenstvo u tae kwon dou

Srebreni Patrik Matej

Patrik Matej  za vrijeme dodjele medalja
Patrik Matej za vrijeme dodjele medalja

Učenik naše škole Patrik Matej bio je na Svjetskom prvenstvu tae kwon doa u Nizozemskoj, u gradu Barneveldu. Na natjecanju se okupilo 735 natjecatelja iz 37 država i samo jedan hrvatski klub, i to  Semper Fidelis čiji je Matej član.  Osim Mateja sudjelovalo je još pet drugih natjecatelja iz Broda koji su ostvarili iznimne rezultate. Uz njih su bili  trener Dominik Maduna i Patrikov tata Neven Matej.

Od Patrika smo doznali da je u Nizozemskoj boravio sedam dana. Putovali su kombijem. Natjecanje se odvijalo u jednoj velikoj dvorani u kojoj je bila gomila ljudi.

Matej se natjecao u formama i sparingu. Forma je borba sa zamišljenim protivnikom. Tu je borbu izgubio jer nije bio potpuno vješt u tehnici. Sparing znači borba, u kojoj se moraju nositi štitnici za zube, kaciga, kostobrani, nogavice i rukavice. U sparingu se borio protiv Kanađanina koji je bio viši od njega za glavu i teži 20-30 kilograma. Nažalost,  izgubio je  tu borbu, no svejedno ostvario je veliki rezultat. Svjetsko srebro u sparingu juniora od 11 do 12 godina nije mala stvar. Time je Patrik pokazao da je vrlo perspektivan u toj disciplini.

Osim što su se natjecali, mogli su i uživati u Nizozemskoj. Bili su i u Amsterdamu koji se Mateju  jako svidio. Posjetili su i kuću voštanih figura i vidjeli mnoge filmske zvijezde. Matej  i dalje ostaje ponosni  i vjerni član  kluba Semper Fidelis,  što mu i samo ime govori.

Nikolina Sudić, 7.a