O instrukcijama iz osobnoga ugla

Iskustvo jednog polaznika

Juraj Janković

Zovem se Juraj Janković. Idem u 8. razred, odličan sam učenik. Moj prosjek ocjena uvijek je oko 4,9. Najviše volim fiziku i hrvatski jezik. Nemam nikakvih problema s učenjem. Aktivno sudjelujem u rješavanju učeničkih zadataka na satu u školi i redovito učim. Kod kuće učim naglas i taj način učenja najviše mi odgovara. Planiram upisati opću gimnaziju zato što očekujem da ću tamo dobiti najbolje obrazovanje. Nakon gimnazije želim upisati  studij ekonomije jer imamo obiteljsku tvrtku u kojoj namjeravam raditi. U slobodno vrijeme igram košarku i igrice koje me zabavljaju i opuštaju.

Iako sam odličan učenik, pohađam instrukcije jer bih htio svoje znanje njemačkoga jezika poboljšati i usavršiti, ali i zato što naša obiteljska tvrtka uglavnom posluje s partnerima iz zemalja njemačkoga govornog područja. Mojim roditeljima nije teško izdvojiti novčana sredstva za privatne instrukcije jer tako već sada ulažu u moju budućnost.

Taj sat njemačkoga jezika jedanput tjedno itekako mi dobro dođe i za redovitu nastavu jer se ne moram dodatno pripremati, a uvijek iz testova i usmenih odgovaranja dobivam petice.  Mislim da su mi instrukcije puno pomogle: poboljšao sam svoj izgovor s naglaskom, puno lakše spontano komuniciram s nastavnicom,  imam više samopouzdanja, ne bojim se pogriješiti. Na moje cjelokupno znanje utjecala je moja instruktorica jer se u potpunosti prilagodila mome tempu i stilu učenja, ali i moja zainteresiranost i redoviti rad.

Juraj Janković