Nova učiteljica u školi

Alma Jašarević
Alma Jašarević

Početkom školske godine u školu je došla nova učiteljica Alma Jašarević. Zamijenila je našu učiteljicu Ružicu Dokman koja je otišla u mirovinu. Zanimalo nas je tko je nova učiteljica te kako se u školi snašla i zato smo ju posjetili. Saznali smo da je učiteljica Alma prava Brođanka. Rođena je u Brodu i u Brodu živi. Uskoro će napuniti 37 godina. Završila je jezičnu gimnaziju i nakon toga Visoki učiteljski fakultet – razrednu nastavu s pojačanim programom iz predmeta povijesti. Učiteljica je razredne nastave već 13 godina, ali ono što je najvažnije majka je Jakova i živi mirnim, obiteljskim životom. Slobodno vrijeme provodi sa svojom obitelji. Često su vani, u šetnji ili igri. Voli čitati, a navečer pogledati dobar film. Sportom se bavim rekreativno, samo radi zabave i redovito ide na fitness.

Dugo je radila u OŠ „Ivan Filipović“ u Velikoj Kopanici (dio i u PŠ Beravci). Prije toga radila je u Gundincima. Osim razredne nastave predavala je i engleski jezik.

U našoj se školi osjeća prihvaćenom. Zadovoljna je svojim učenicima i kolegama. Dobro se slaže sa svima. Svi su joj puno pomogli pri dolasku, a pogotovo kolegica „paralelka“ Lidija Šušak. Za svoj prvi razred rekla je da su mali i razigrani, uvijek veseli i nasmijani. Već sada puno toga znaju pa se nada da će biti dobri učenici koji postižu odlične rezultate.

Svim učenicima 1. a  učiteljica se jako sviđa, da im je dobra, slatka i lijepa. Gradivo lako svladavaju jer im učiteljica dobro objašnjava. Jedino su zaželjeli malo manje zadaće i lakše zadatke.