Natječaj Ovo mi je izmamilo osmijeh

Ninina pobjednička fotografija

Nina Milković, Matej Živić, Ena Jurić, Roko Bogdan i Ema Brnić

Na internetskoj stranici stručne udruge za poticanje dječjeg kognitivnog razvoja te razvoja kreativnosti, darovitosti i talenta – Klikeraj objavljen je u veljači 2021. godine  fotografski natječaj pod nazivom Ovo mi je izmamilo osmijeh. Zadatak je bio fotografirati nešto što nas čini sretnima, nešto što nam izmami osmijeh na lice. Cilj je bio potaknuti djecu i mlade na kreativno stvaralaštvo. Na natječaju su mogla sudjelovati djeca do 18 godina u dvije kategorije.

Nekoliko učenika naše škole, učenici 4.a razreda: Roko Bogan, Ena Jurić, Ema Brnić,  Matej Živić i Nina Milković  pod mentorstvom učiteljice Ines Rašić odlučili su sudjelovati u navedenome natječaju. Učenica Nina Milković za svoju je  fotografiju nagrađena, a u našoj galeriji slika možete vidjeti sve fotografije učenika naše škole koji su sudjelovali na natječaju.

Učenik Roko Bogan na natječaj se prijavio fotografijom koja prikazuje cvijet u bakinu dvorištu. Uz fotografiju Roko je zapisao: “Na ovu fotografiju me potaknula ljepota cvijeta. Treba čuvati prirodu i uživati u njoj.“
Fotografija Ene Jurić prikazuje njezina psa. Ena je navela sljedeće: „Fotografija prikazuje moga psa. On je meni jako sladak. Nemojte tući životinje.”
Ema Brnić na natječaj se prijavila fotografijom koja prikazuje dio parka u Sinju . Ema je navela sljedeće: “Fotografija prikazuje Sinjsku alku. Ideju sam dobila jer volim cvijeće i alke. Poruka koju želim prenijeti je da su sve stvari na svijetu jednako vrijedne.”
Učenik Matej Živić na natječaj se prijavio fotografijom koja prikazuje mjesto Davor . Matej je naveo sljedeće: “Fotografija prikazuje rijeku Savu, moje najdraže mjesto ispred bakine kuće. To je fotografija mjesta koje me čini sretnim.”
Učenica Nina Milković prijavila se sfotografijom koja prikazuje dugu. Nina je navela sljedeće: “Fotografija je nastala u sobi na parketu. Pomislila sam da bi bilo fora od ove fotografije napraviti poruku koja će ne samo meni nego i drugima  namamiti osmijeh na lice. Mislim da svakom čovjeku treba malo duge u životu.”

Fotografija Nine Milković izabrana je kao jedna od triju najboljih fotografija u kategoriji djece do 11 godina. Učenica je za nju dobila prigodnu nagradu, i to 700 kuna. Čestitamo Nini i želimo joj da nam i dalje mami osmijeh na lice.

 Ana Zekušić