Naša škola na Sportskim igrama mladih

Mnogobrojne svjetske manifestacije i turniri trenutno su otkazani i prebačeni na slijedeću godinu, ali Plazma Sportske igre mladih jedna su od rijetkih manifestacija koja je nastavila svoju sezonu. Na katolički blagdan Tijelova, naša je škola sudjelovala na Coca-Cola kupu u okviru Plazma Sportskih igara mladih.  Sportske igre mladih i ove su godine najveća amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši i dužnosnici i sponzori.

Malonogometna ekipa naše škole

Dječaci naše škole pod vodstvom učitelja Davida Magdića kreirali su kombiniranu ekipu malog nogometa koja je predstavljala našu školu i tako dala obol ovoj velikoj manifestaciji koja promiče zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti. Za ekipu naše škole nastupali su učenici osmih razreda Filip Rakić (G), Rafael Brekalo, Matija Stanić, Domagoj Krišto (C), Luka Damjanović, Ivan Đaković, Kristijan Mišetić i Oliver Hordi. Iako su pružili dobar otpor suparniku, naši momci su u razigravanju izgubili od vrlo dobre i rastrčane (ali i starije) ekipe “Nindža” rezultatom 0:3.

Sportske igre predstavljaju alternativu stilovima života i vrijednostima koji se nude i koji okružju djecu i mlade (sjedilački način života, premali interes djece i mladih za bavljenjem tjelesnom aktivnošću te pretjerana upotreba modernih tehnologija – mobiteli i računala). Stoga čestitamo našim dečkima na sudjelovanju i promicanju zdravog života!

David Magdić