Najpoznatiji školski strip majstor

Tomislav ispred svojih stripova
Tomislav ispred svojih stripova

Tomislav Kovačević, učenik sedmoga razreda,  poznat je po svojoj strasti prema stripovima. Voli ih čitati, ali i stvarati. Od trećeg razreda  crta ih  i donosi u školu. Iako ima puno talenta i volje za crtanjem, to zna smetati učiteljima zato što ponekad crta  tijekom nastave.  

Na Tomislavov stil najviše su utjecali  likovi poznatih animiranih serija i videoigrica. Prvi motivi njegovih stripova bili su LEGO likovi iz Zvjezdanih ratova,  stick-figure te Moj Mali Poni. Sada crta likove svoje omiljene igrice Five Nights At Freddy’s (FNAF). Često ga pitam zašto i dalje crta u stilu FNAF?  On kaže da mu taj stil najviše leži i da ga ne bi mijenjao.

Tomislavovi stripovi
Tomislavovi stripovi

Nikada mi nije bilo jasno zašto je nastavio crtati FNAF. Ta igrica ima tako mračan ton jer govori o ubojstvima i  osveti. Mislim da bi Tomislav trebao probati stil  igrica pozitivnijega i svjetlijega ozračja jer  on sam je uvijek nasmijan i vedar. Sigurna sam da bi igrice poput  Undertale, Super Mario, LEGO igrica (LEGO Batman, LEGO Star Wars) ili možda Overwatch, unaprijedile njegovo umijeće izrade stripova.

Zanimljivo je što je Tomislav predstavio svoj rad na internetu. Otvorio je svoj  YouTube kanal  na kojemu često objavljuje svoje uratke u obliku 3D animacija i surađuje s drugim ljudima s kojima dijeli slične interese i zanimanja. Mogu samo reći da je Tomislavova strast i ljubav prema stripovima glavni razlog zašto je u tome tako uspješan.

Ana Lukšić, 7.a